zondag 1 september 2019


Marketingmix

Hieronder zijn de vijf p’s beschreven en onderbouwd met de gekozen invulling.

Prijs
We houden volledig dezelfde prijzen

Plaats

Aan het educatieve gehalte is ook het een en ander veranderd, want Linnaeushof heeft nu alles gedigitaliseerd via de mobiele app van de dierentuin zelf.

Linnaeushof zal namelijk een app lanceren waarin de bezoeker of potentiele bezoeker kennis kan maken met het park, zo wordt de website naar de app vertaald. Kortgezegd alle informatie wat betreft de prijs, eten, etc. zal te vinden zijn in de app. Naast deze informatie zullen er ook enkele spellen op de app staan die jongeren kinderen kunnen gaan spelen ter vermaak of educatie, hierbij kan gedacht worden aan een Squla een leer app waar kinderen, talen, geschiedenis, wiskunde en andere vakken kan gaan leren. Met deze app leren kinderen op een leuke manier. Hierbij zitten er ook betaalopties bij, zo kan er een abonnement worden genomen op verschillende vakken of niveaus (groep 1/2/3 etc).
Om de klanten het nog makkelijker te maken zal er ook in de app een functie zijn waarbij je tickets op de app kan bestellen, deze tickets kan je doormiddel van je telefoon aan de deur laten zien.
Dus er is geen papieren ticket of andere ouderwetse manier meer nodig.
Het verhelpen van het lang zoeken naar parkeer plekken zal de klantentevredenheid doen verbeteren.
De indoortrampoline zal verschillende sectors hebben gericht op de verschillende leeftijdscategorieën, dit houdt in dat er een ‘’peuter/kleuter’’ gebied is (gebied waarbij de trampolines weinig veerkracht hebben en de hoogte verkleind is), een jongeren gebied (een gebied die meer vaardigheid vraag, dus meer veerkracht in de trampolines, een foambox en obstakels) en misschien zelfs een ervaren trampoline spring gebied.

maandag 27 mei 2019

Bijlage 1:

 Tips voor een goede landingspagina
Een landingspagina is een webpagina waar je bezoekers op uitkomen, bijvoorbeeld via een online advertentie of zoekopdracht via Google. Het is een webpagina waar je wilt dat je bezoeker een actie uitvoert, door iets te bestellen of aan te vragen. Hierna volgen tips voor een goede en converterende landingspagina.

Headline
· Een landingspagina heeft een aantrekkelijke headline, die meteen de aandacht trekt en uitlegt waar de pagina over gaat.

Teksten
· De bodytekst is concreet en to-the-point en bevat geen overbodige informatie.
· De teksten zijn in correct Nederlands geschreven.
· De teksten zijn wervend geschreven.

Call-to-action (CTA)
· De CTA is simpel en duidelijk.
· De CTA heeft betrekking op de landingspagina.
· De ideale landingspagina bevat één CTA.
· Alle hyperlinks en buttons werken goed.

Footer
· De footer bevat contactinformatie zodat mensen op diverse manieren contact kunnen zoeken.
Social sharing
· De landingspagina moet via diverse socialmediakanalen gedeeld kunnen worden.

Formulieren
· Het formulier is goed te gebruiken.
· Het formulier bevat geen overbodige invulvelden.
· Er is een bedankpagina.

Vormgeving en beeldgebruik
· De foto’s en video’s zijn van goede kwaliteit en passen bij het doel van de landingspagina.
· De vormgeving is rustig en overzichtelijk.
· De vormgeving is professioneel en van deze tijd.

donderdag 23 mei 2019


Beoordelen Usability

Er is een website gemaakt voor StartUp! Excellent Ondernemen (Regio College). Deze website heeft als doel studenten te informeren en zich aan te laten melden. Aan de hand van een checklist ga ik de website beoordelen.

Teksten en leesbaarheid
De teksten op deze website zijn goed leesbaar je hebt vetgedrukte woorden waardoor hoofd en bijzaken worden gescheiden, er zijn goeie en duidelijke tussenkopjes ook is er goeie opsomming.
De teksten zijn niet volledig in correct Nederlands geschreven er zitten wat foutjes in waardoor de zinnen niet lekker lopen. De doelgroep heeft uiteraard een bepaalde informatiebehoefte alleen ik vind de tekst daar niet echt op aansluiten, de opsomming verteld wel wat je precies krijgt als je deelneemt. De tekst is absoluut overtuigend geschreven de schrijver lijkt heel enthousiast, misschien doet ie wel mooie voorkomen dan dat het in daadwerkelijkheid is. Qua informatie vind ik wel dat er te in geschreven, ik denk namelijk dat als mensen hier oprechte interesse in hebben zij zeker gaan bellen of mailen om nog meer informatie te verstrekken.

Navigatie en structuur
De pagina heeft een duidelijke indeling en structuur je ziet een onderwerp met een plaatje/filmpjes eronder, daarna een vetgedrukte kop en tekst met tussenkopjes. Ook staan er 6 punten waar het 9-maandenprogramma aan voldoet. En onder aan het bericht staan de contactgegevens van de schrijver. De informatie is snel te vinden want als je op de pagina zit dan zie je bijna alles in één oogopslag staan qua informatie. Het is duidelijk naar welke informatie de buttons/knoppen leiden het is een iets duidelijkere uitleg als je op de pagina komt want je ziet nu ook op welke dag je het programma volgt. De hyperlinks werken en je wordt inderdaad naar de juiste pagina doorverwezen.

Vormgeving en beeldgebruik
De vormgeving van de pagina sluit aan bij de rest van de website, dezelfde kleuren zijn gebruikt dus het is in de huisstijl gemaakt van het Regio College. De pagina is rustig en overzichtelijk, 1 leuk plaatjes/filmpje en niet te veel tekst. De vormgeving sluit niet aan bij het doel van de pagina want dit had net zo goed een pagina kunnen zijn waar je rooster bijvoorbeeld op zou kunnen staan. Er is 1 filmpje. Het filmpje is leuk, creatief en de beelden zijn van erg goeie kwaliteit. In dat filmpje wordt de informatie wel verwerkt die ook op de pagina staat. Het beeld past dus zeker bij het doel van de.


Verbetervoorstellen
1. Maak een aantrekkelijkere pagina
2. Iets betere zinnen die lekker lopen
3. Geef meer informatie vrij, zodat ze in principe geen vragen hoeven te stellen
4. Meer beeldmateriaal
5. Een pakkende tekst en kop