donderdag 23 mei 2019


Beoordelen Usability

Er is een website gemaakt voor StartUp! Excellent Ondernemen (Regio College). Deze website heeft als doel studenten te informeren en zich aan te laten melden. Aan de hand van een checklist ga ik de website beoordelen.

Teksten en leesbaarheid
De teksten op deze website zijn goed leesbaar je hebt vetgedrukte woorden waardoor hoofd en bijzaken worden gescheiden, er zijn goeie en duidelijke tussenkopjes ook is er goeie opsomming.
De teksten zijn niet volledig in correct Nederlands geschreven er zitten wat foutjes in waardoor de zinnen niet lekker lopen. De doelgroep heeft uiteraard een bepaalde informatiebehoefte alleen ik vind de tekst daar niet echt op aansluiten, de opsomming verteld wel wat je precies krijgt als je deelneemt. De tekst is absoluut overtuigend geschreven de schrijver lijkt heel enthousiast, misschien doet ie wel mooie voorkomen dan dat het in daadwerkelijkheid is. Qua informatie vind ik wel dat er te in geschreven, ik denk namelijk dat als mensen hier oprechte interesse in hebben zij zeker gaan bellen of mailen om nog meer informatie te verstrekken.

Navigatie en structuur
De pagina heeft een duidelijke indeling en structuur je ziet een onderwerp met een plaatje/filmpjes eronder, daarna een vetgedrukte kop en tekst met tussenkopjes. Ook staan er 6 punten waar het 9-maandenprogramma aan voldoet. En onder aan het bericht staan de contactgegevens van de schrijver. De informatie is snel te vinden want als je op de pagina zit dan zie je bijna alles in één oogopslag staan qua informatie. Het is duidelijk naar welke informatie de buttons/knoppen leiden het is een iets duidelijkere uitleg als je op de pagina komt want je ziet nu ook op welke dag je het programma volgt. De hyperlinks werken en je wordt inderdaad naar de juiste pagina doorverwezen.

Vormgeving en beeldgebruik
De vormgeving van de pagina sluit aan bij de rest van de website, dezelfde kleuren zijn gebruikt dus het is in de huisstijl gemaakt van het Regio College. De pagina is rustig en overzichtelijk, 1 leuk plaatjes/filmpje en niet te veel tekst. De vormgeving sluit niet aan bij het doel van de pagina want dit had net zo goed een pagina kunnen zijn waar je rooster bijvoorbeeld op zou kunnen staan. Er is 1 filmpje. Het filmpje is leuk, creatief en de beelden zijn van erg goeie kwaliteit. In dat filmpje wordt de informatie wel verwerkt die ook op de pagina staat. Het beeld past dus zeker bij het doel van de.


Verbetervoorstellen
1. Maak een aantrekkelijkere pagina
2. Iets betere zinnen die lekker lopen
3. Geef meer informatie vrij, zodat ze in principe geen vragen hoeven te stellen
4. Meer beeldmateriaal
5. Een pakkende tekst en kop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten