dinsdag 11 oktober 2016

Selectie van Ajax in het seizoen 2016/2017

De Selectie

De selectie van Ajax bestaat dit jaar uit:

Keepers:                                                                                 Een erg goeie selectie dit jaar.

Tim Krul -
Andre Onana -
Diederik Boer -


Verdedigers:

Kenny Tete -
Joel Veltman -
Jairo Riedewald -
Davinson Sanchez -
Heiko Westermann -
Nick Viergever -
Mitchell Dijks -
Matthijs de Ligt -

Middenvelders:

Riechedly Bazoer -
Daley Sinkgraven -
Davy Klaassen -
Frenkie de Jong -
Hakim Ziyech -
Nemanja Gudelj -
Donny v/d Beek -
Abdelhak Nouri -


Aanvallers:

Anwar El Ghazi -
Bertrand Traore -
Kasper Dolberg -
Amin Younes -
Mateo Cassierra -
Lasse Schone -
Vaclav Cerny



vrijdag 7 oktober 2016

Info F-SIDE

F-SIDE

De F-SIDE is nu de harde kern bij Ajax. Deze groep bestaat al sinds 1976 en vierde afgelopen weekend hun 40 jarig jubileum. De naam komt van het stadion De Meer vak F.
Voorheen had je VAK410 en F-SIDE maar dit jaar is VAK410 opgeheven omdat ze moesten verhuizen naar het vak van de F-SIDE maar voor de groep als VAK410 zijnde zagen hun geen mogelijkheid om verder te gaan op dat vak i.p.v. hun eigen vak waar hun gevestigd zaten.

Dit betekent dat er op 1 vak meer sfeer gecreĆ«erd moet worden achter het doel net zoals andere clubs. Dit zie je veel in Europa waardoor Ajax dit ook wil met safe standing. 

De grootste rivaliteit van de F-SIDE was Vak S van Feyenoord. Maar met de North Side van ADO Den Haag en de Bunnikside van FC Utrecht is ook een bepaalde rivaliteit maar met Feyenoord is toch echt de grootste rivaliteit. Die wedstrijd word dan ook wel de klassieker genoemd in Nederland en is heel bekend in andere landen.

De F-SIDE staat vooral bekend om hun sfeeracties en laat dan ook vaak mooie spandoeken zien met vuurwerk en al dat soort dingen.